L’AEPD multa a una empresa de logística amb 16.000€ per implantar un sistema d’identificació biomètrica sense DPIA

1 des., 2021

AEPD ha imposat una sanció de 20.000 euros a una empresa de transport i muntatge per no haver implantat prèviament un sistema de control presencial dels treballadors mitjançant un sistema d’empremtes dactilars, sense prèvia realització d’una avaluació d’impacte sobre la protecció de dades personals (EIPD).

La denúncia la va presentar el departament sindical de l’empresa. El reclamant va denunciar que, considerant que les instal·lacions de l’empresa estaven ubicades en un recinte amb el seu propi sistema de control d’accessos, visites i presència laboral, a més de la incorporació d’un altre sistema de transferència de targetes establert per la mateixa empresa, el tercer sistema de control seria infructuós.

L’AEPD ha determinat que la realització d’una EIPD és un pas necessari considerant que el tractament implica l’ús de categories especials de dades per valorar si hi ha un altre sistema menys intrusiu amb què s’obtingui finalitat idèntica. A més, s’han de complir els requisits legals per al tractament, la base legitimadora i el respecte dels principis fonamentals del tractament de dades previst a l’article 5 del RGPD.