La UE imposa una multa record a l’empresa Amazon per valor de 746 milions d’euros per no complir amb la protecció de dades

11 oct., 2021

El CNPD, National Commission for Data Protection, l’homònim de l’AEPD a Luxemburg va sancionar a Amazon perquè considera que el tractament de dades personals que ha realitzar Amazon no complia amb la RGPD.

De la sanció imposada per l’autoritat de protecció de dades de Luxemburg tampoc se’n saben gaires detalls. La sanció imposada és de 746 milions d’euros, un rècord absolut i unes 15 vegades més elevada que la més alta anteriorment per l’incompliment de RGPD.

A través dels últims resultats financers exposats per Amazon, amb data de 16 de juliol de 2021, explica que la multa ha estat deguda al incompliment de la RGPD de la Unió Europea i que, segons el seu punt de vista, no te cap mena de fonament. Doncs consideren que no hi ha hagut cap bretxa de seguretat ni cap dada de clients ha sigut exposada a tercers. Així mateix, la considera igualment desproporcionada fins i tot amb aquesta interpretació.

Amazon s’enfronta a la multa més gran de la història del RGPD, però no s’ha confirmat ni queda clar en què es basa la sanció. El Wall StreetJournal apuntava que la decisió estava relacionada amb pràctiques de recopilació de dades d’Amazon, però que no incloïen els Amazon Web Services.

La multa de 746 milions d’euros és molt més elevada que la que en un primer moment es va anunciar, de 425 milions. Tot i això, està molt per sota del màxim que es pot imposar: un 4% dels ingressos. En el cas d’Amazon, amb 386.000 milions de dòlars, la sanció podria arribar a 15.442 milions de dòlars.