Què és el ransomware?

14 febr., 2021

És normal que en diverses ocasions el nostre ordinador es vegi afectat i el funcionament del sistema es vegi greument danyat. Avui tractem: Què és el ransomware?

 

Programes maliciosos

Un programa maliciós, conté virus, spyware i altres programes no desitjats que s’instal·len als ordinadors sense el consentiment de l’usuari.

Aquest tipus de programes s’utilitzen per a controlar l’activitat de les accions que realitza l’usuari en el seu ordinador. D’altra banda, amb aquests programes maliciosos, l’ordinador queda totalment vulnerable i exposat a qualsevol virus.

 

Què és el ransomware

El ransomware és un tipus de programa maliciós que s’encarrega d’infectar als equips informàtics bloquejant-los des de la seva ubicació i encriptant tots els arxius. El virus es manifesta mitjançant una finestra emergent, en la qual es demana a l’usuari el pagament d’un rescat.

 

Com actua?

El ransomware es camufla dins d’un programa que convida a fer clic i que no es percep com a maliciós per a l’usuari. Com, per exemple, els arxius adjunts, vídeos a determinades pàgines, actualitzacions de sistemes, etc. És important tenir en compte que el ransmoware pot provocar el bloqueig de tot el sistema operatiu. De fet, el ransomware és una de les pitjors amenaces per la majoria d’empreses.

 

Com evitar el ransomware?

  • Mantenint el sistema operatiu dels equips actualitzat.
  • Tenint instal·lat un antivirus i mantenir-lo actualitzat.
  • No obrint arxius adjunts desconeguts i no esperats.
  • No navegant per pàgines que no són segures.
  • Tenint la còpia de seguretat de l’equip actualitzada.

 

Si vols saber més sobre el ransomware i com evitar imprevistos, no ho dubtis i contacta amb nosaltres.