No hi ha ciberseguretat sense privadesa

24 nov., 2022

Per part de les empreses, establir controls i mesures per a garantir la seva seguretat informàtica és molt important. Per això, no hi ha ciberseguretat sense privadesa. Des de Dartem t’ajudem a tenir una bona seguretat de l’empresa davant dels ciberatacs.

 

Quan parlem que no hi ha ciberseguretat sense privadesa, volem dir que ni el sistema més segur pot protegir-nos les dades si no estem preparats. Per això hem de conèixer les diferents formes de vulnerar la nostra seguretat amb la nostra informació.

 

Què és la ciberseguretat?

La ciberseguretat és la protecció de les entitats i les persones a través de la protecció dels seus sistemes i xarxes, a través d’utilitzar mesures organitzatives, jurídiques i tècniques.

Si la informació personal de cada individu està exposada, aquest serà vulnerable a atacs d’enginyeria social específicament dirigits a les seves debilitats. I l’atacant podrà assolir tant l’organització com els individus, esquivant les proteccions tecnològiques.

I l’enginyeria social?

L’enginyeria social és l’acció d’enganyar o fer xantatge a una persona perquè deixi anar informació o emprengui una acció que es pugui fer servir per afectar negativament un sistema o, el que és el seu fi últim, una organització o un Estat.

Hi ha moltes tècniques d’enginyeria social com per exemple, el pretexting, el phishing, el quid pro quo, el baiting, smishing, vishing, explotació de xarxes socials, entre altres.

Els atacs basats en enginyeria social són simples, és a dir, utilitzen únicament els biaixos cognitius bàsics i inherents a la naturalesa humana. Aconseguint l’èxit mitjançant enviaments massius amb l’esperança que un percentatge de víctimes caiguin a la trampa.

En conclusió, sense privadesa els objectius finals de les mesures de ciberseguretat es veuran compromesos des dels seus fonaments. I té com a finalitat la protecció dels individus, sent així una eina més per al control i limitació dels drets i les llibertats dels ciutadans.

Sobre la ciberseguretat, si vols saber més informació sobre com pot afectar a la teva marca i web, pots trobar-ne aquí.