Expliquem al Col·legi d’APIS com afecta al món immobiliari el RGPD

26 nov., 2019

Aquest dimecres, dia 27 de novembre, de deu a dotze del matí, a la seu del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Girona (C/ Eiximenis, 18 entresòl – Girona) els dos socis de Dartem, Carles López i Miquel Abad, impartirem una xerrada sobre la nova normativa de propietat de dades i com aquesta afecta als agents immobiliaris. La conferència és gratuïta. Encara us hi podeu inscriure enviant un correu electrònic a srodriguez@apigirona.com.

Posarem sobre la taula quines són les principals novetats de la nova legislació en matèria de protecció de dades, el Reglament General de Protecció de Dades, més conegut com a RGPD/LOPDGDD, i quins són els principals canvis que s’han introduït respecte la LOPD, que era la normativa vigent en vigor anteriorment.

Pel que fa als APIS hi ha un seguit de característiques específiques que els afecten: com han de ser els documents habituals que fan servir que contenen informació de tercers (contractes, notes d’encàrrec, notes de visita..). Les cessions de dades a tercers perquè puguin portar a terme els acords als quals han arribats amb els seus clients, i que afecten des d’industrials del sector fins a les entitats hipotecàries o els pèrits. D’altra banda, explicarem com ha de ser el “fitxer comú” de morositat, quins requisists previs d’inclusió s’han de complir, quina informació prèvia s’ha de facilitar a les persones afectades i com s’ha de notificar a aquestes persones que se les ha inclòs en aquest fitxer. Finalment aboradem qüestions com quines són les errades més comuns que encara avui es fan i les sancions que l’Agència Espanyola  de Protecció de Dades pot impulsar en cas d’incompliment del RGPD.

Per si voleu conèixer alguna cosa més de nosaltres, els ponents, us deixem dos petits apunts:

Miquel Abad. Soci de Dartem, és llicenciat en Dret, Màster en Noves Tecnologies a l’Administració Pública. Com a advocat porta en exercici més de 24 anys. És especialista legal en protecció de dades amb certificació ACP-CL de l’APEP (Asociación Profesional Española de Privacidad) com a auditor.

Carles López. Soci de Dartem, és llicenciat en Econòmiques i Empresarials; Màster en Economia de l’Empresa; i especialista en protecció de dades, amb una experiència acumulada de més de 18 anys i és tenidor de la certificació ACP-CL de l’APEP com a consultor.