L’AEPD ordena una mesura cautelar contra Worldcoin

6 març, 2024

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD), ha informat avui, 6 de març de 2024,  que ha pres una mesura cautelar contra Worldcoin, ordenant la suspensió immediata del tractament de dades personals a Espanya. Aquesta decisió es basa en reclamacions rebudes que denuncien pràctiques com informació insuficient, captació de dades de menors i la manca de possibilitat de retirar el consentiment.

L’AEPD exigeix a Worldcoin aturar la recopilació i tractament de dades sensibles, així com bloquejar les dades ja obtingudes. Aquesta mesura busca prevenir la possible cessió de dades a tercers i protegir el dret fonamental a la privacitat. La prohibició temporal de l’activitat a Espanya té una durada màxima de tres mesos.

 

La mesura cautelar imposada a Worldcoin per l’AEPD reforça la importància del compliment normatiu en el tractament de dades personals i subratlla la responsabilitat que recau sobre les organitzacions per garantir la privacitat i seguretat de la informació personal.

És fonamental que les empreses s’ajustin a les regulacions vigents per protegir els drets individuals i preservar la confiança en l’ús adequat de les dades personals.