ENTREVISTA AL TOT GIRONA

15 jul., 2019

Aquest mes de juliol, surt a la revista TOT Girona l’entrevista que han fet a Carles López i Miquel Abad, socis fundadors de Dartem, juntament amb l’Ernest Taulé.

L’entrevista a girat al voltant de la nova normativa que es va començar aplicar el maig del 2018, el Reglament General de Protecció de Dades, que unifica la normativa sobre protecció de dades de caràcter personal a nivell europeu.

Han explicat en quins casos s’infringeix el RGPD, per exemple quan no es compleix amb el principi de transparència en el tractament de les dades, que obliga a informar sobre qui és l’empresa responsable del tractament, per quin motiu demanen les dades, quin us en faran d’aquestes, o quins drets tenen els afectats, a més d’altres qüestions com són la legitimació en que es basa l’empresa per tractar les dades o el seu temps de conservació.

Dins d’aquesta nova normativa, al món immobiliari també els afecta. Hi ha dades identificatives i econòmiques, expliquen en Carles i en Miquel, amb les que s’ha de tenir cura per no perjudicar el client. S’ha d’anar amb molt de compte en mantenir la confidencialitat de les dades, recalquen, per evitar que els clients es puguin veure perjudicats econòmicament.

També han explicat que s’ha de vigilar quan es navega per internet, per no donar més dades de les estrictament necessàries per obtenir el servei al que es vol accedir i evitar donar consentiments irreflexius per a finalitats addicionals.

Un altre punt que han tractat és el tractament de les dades personals per les comunitats de propietaris. És important saber quan una comunitat de propietaris està legitimada legalment per posar en un lloc visible de la finca el nom dels veïns morosos, la qual cosa únicament es pot fer en aplicació de la Llei de propietat horitzontal quan es convoca la junta anual i no s’ha pogut notificar la convocatòria a l’adreça d’algun veí, és aleshores quan es pot publicar al taulell de la comunitat la convocatòria de la junta on apareix, en l’ordre del dia, el llistat de morosos.