Per què complir la Política de Protecció de Dades?

22 abr., 2021

La LOPD és la norma que regula el tractament de les dades personals. Com empresa, és comú que captis gran quantitat de dades de clients interessats i, per tant, estàs obligat a respectar la seva privacitat. Però, saps realment per què complir la Política de Protecció de Dades? T’ho expliquem!

 

Sancions i multes: Per què complir la Política de Protecció de Dades?

En primer lloc, és molt important tenir en compte que no respectar la Política de Protecció de Dades, pot comportar greus sancions. És curiós i sorprenent com moltes empreses no són conscients dels efectes i del risc que comporta no fer-ho.

Per tant, en aquest article tenim com a objectiu mostrar-te els motius suficients perquè, a partir d’ara, li donis la importància i atenció que requereix; pels teus clients i per tu com a negoci i empresa.

 

Motius pels quals complir la Protecció de Dades

La Protecció de Dades és una llei i no es pot escollir l’opció de no aplicar-la. Per tant, independentment dels motius que hi ha perquè la respectis, partim de la base que és obligació de totes les empreses, seguir-la. A continuació, et diem els motius que considerem essencials:

 

  • Evitar les sancions de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades. No només és important tenir en compte les sancions a nivell econòmic, sinó perquè a nivell judicial por ser molt perjudicial per la teva empresa. Sobre tot, en cas que hi hagi algun prejudici per part de la persona que ha facilitat les seves dades.
  • Millorar la credibilitat de l’empresa. Complir de forma rigorosa la llei comporta una bona imatge i percepció de la teva empresa. Els clients no patiran i els hi costarà molt menys deixar les seves dades. Complir la Protecció de Dades dona imatge de serietat fa que els clients confiïn en l’empresa.
  • Aconseguiràs millorar la seguretat del teu negoci. La seguretat millora a tots els nivells, no només la dels teus clients sinó la del teu propi negoci. Quan protegeixes els teus clients, empleats i proveïdors també et protegeixes a tu mateix.
  • Evitar que les dades personals quedin disperses. Mai saps la quantitat de gent que passarà per la teva empresa i, per prudència, és adequat que no tothom tingui accés a les dades dels clients, sobre tot per si arriba el moment en que algun empleat marxi de l’empresa.
  • Per aconseguir nous contractes i que no es quedin pel camí. Hi ha empreses que exigeixen que compleixis la Llei Orgànica de Protecció de Dades per treballar amb la teva empresa.

 

Si tens dubtes o vols assegurar-te que tens la Política de Protecció de Dades correctament implementada, contacta amb nosaltres i t’informarem!