La seguretat de l’empresa i els ciberatacs

18 juny, 2021

La seguretat de l’empresa davant dels ciberatacs

La preparació d’una empresa és clau per a la prevenció d’atacs cibernètics. Dartem t’ajuda a tenir una bona seguretat de l’empresa davant dels ciberatacs.

Les empreses han d’establir controls i mesures per a garantir la seva seguretat informàtica. Quan una persona pertanyent a l’empresa es comunica de forma online ha d’assegurar-se que les dades que es transfereixen i es guarden estan ben protegides. Al llarg dels anys, i amb l’evolució de les tecnologies, ser víctima d’un ciberatac és cada vegada més fàcil. 

No és estrany que al llarg d’aquest any, els ciberatacs hagin crescut un 25%. L’impediment de sortir de casa ha portat a la població a viure a través d’internet. L’augment de les compres online i el teletreball, són els principals causants de la nova fragilitat de les empreses.

 

La ciberseguretat per les empreses:

A causa de la pandèmia la forma de treballar de les empreses s’ha vist modificada. L’ús del teletreball ha generat un nou desafiament per la protecció dels atacs cibernètics. La necessitat de creació de diferents punts d’accés remot ha estat un punt de sortida pels hakers. Una via per obtenir informacions confidencials o realitzar espionatge industrial.

La manca de seguretat informàtica a l’empresa pot tenir conseqüències econòmiques i pot afectar a la  credibilitat d’un negoci. Generant la pèrdua de confiança dels seus clients i produint una pèrdua important  en la facturació. 

Les empreses han de realitzar accions preventives per a poder prevenir els ciberatacs, ja que un cop es produeixen, és pràcticament impossible evitar-ne les conseqüències.

 

5 consells de control i mesures de seguretat per prevenir els riscos

  • Evitar la instal·lació d’aplicacions o la navegació per pàgines no segures o de fonts no confiables.
  • Eliminar la informació temporal en carpetes de descàrrega, paperera de reciclatge, etc. Aquesta operació s’hauria de realitzar periòdicament.
  • Crear xarxes privades o VPNs (Virtual Private Network) per a connectar els treballadors amb l’oficina i entre ells. L’accés a la xarxa, les comunicacions i les dades (documents) estaran protegits per la capa extra de xifrat de dades i evitarà l’accés no autoritzat per part de tercers.
  • No descarregar ni obrir documents adjunts que provenen de correus electrònics desconeguts.
  • Verificar els correus o missatges que rebem de fonts confiables (per exemple: treballadores o treballadors de la nostra entitat) i que tenen contingut sospitós o no esperat. Demanar conformitat per un altre canal de comunicació (telèfon, missatgeria instantània autoritzada, email…)

 

Si necessites ajuda contacte amb nosaltres. Estarem encantats de poder-te donar un cop de mà.