La filtració de dades

20 maig, 2021

Com podem evitar les escletxes de seguretat de la teva empresa per prevenir-ne les conseqüències?

 

Les filtracions de dades són molt perilloses tant pel teu negoci com pels teus clients. Prevenir aquesta fuga de dades és una prioritat per les empreses modernes on la informació viatja d’un lloc a l’altre en qüestió de segons. Sigui per accident o per atacs intencionats, s’ha de minimitzar el seu risc.

 

Què és i quins tipus de filtració de dades existeixen?

Quan una informació és transferida electrònicament o físicament des d’una organització a un destí o destinatari extern, sense l’autorització del propietari de les dades, s’anomena filtració de dades. Generalment es produeix a partir del correu electrònic o les webs, però també pot passar a través del telèfon mòbil o qualsevol dispositiu d’emmagatzematge.

 

La filtració de dades és un dels problemes comuns d’aquests temps moderns.

El robatori de les dades pot provocar importants conseqüències per a grans o petites empreses, com per exemple, la pèrdua de reputació o sancions per incompliment de normatives.

 

La filtració de dades es pot produir de formes diferents:
  • Per un error humà, un treballador envia un correu a un destinatari equivocat, o bé l’envia sense copia oculta. Aquesta actuació, no intencionada, provoca una violació de seguretat accidental.

 

  • Una de les filtracions més habituals actualment són els atacs de phishing. Un atac cibernètic amb un gran èxit de fuga de dades. L’enviament de correus electrònics (o missatges SMS) amb enllaços a webs, aparentment confiables, provoquen el robatori d’usuaris, contrasenyes i altres dades sensibles

 

  • Els treballadors, que tenen accés a les dades per desenvolupar la seva feina, poden difondre aquestes dades confidencials i provocar danys i perjudicis a l’empresa. La difusió la poden fer perquè hagin estat acomiadats, tinguin algun conflicte amb l’empresa, és a dir de forma intencionada, o bé per desconeixement de la confidencialitat que han de mantenir.

 

Si vols saber com reduir els riscos associats a la filtració de dades contacte amb nosaltres i t’informarem.