Go to Top

Blog Archives

Tag Archives: RGPD

L’intercanvi de dades entre Europa i Estats Units ja no es pot fer mitjançant l’Escut de Privacitat

El Tribunal de Justicia de la Unión Europea (TJUE) ha fet pública recentment, el 16 de juliol passat, una sentència que deixa sense efecte la Decisió 2016/1250 que la Comissió Europea va prendre fa quatre anys i que legalitzava que la transferència internacional de dades entre Europa i Estats Units es fes mitjançant l’anomenat Escut de Privacitat (Privacy Shield). La sentència del TJUE estableix que a partir d’ara les transferències transoceàniques …Read More

Primera sanció a una empresa per no comunicar un incident de seguretat

L’Agencia Española de Protección de Datos (AEPD) ha imposat recentment una sanció a l’empresa Saunier-Tec, Mantenimientos de Calor y Frio SL de Madrid per no haver comunicat ni a l’Agència ni a les persones afectades, que s’havia produït una falla de seguretat en el seu sistema de protecció de base de dades, que va ser hackejada, i que va exposar a mans de tercers dades confidencials dels clients de la companyia. …Read More

El RGPD permet tractar dades personals de salut sense demanar consentiment en situacions d’interès públic

Poden tractar les meves dades personals de salut sense demanar-me’n el consentiment? La resposta és sí. El Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) permet el tractament de dades personals de salut sense consentiment de l’interessat en situacions d’interès públic en l’àmbit de la salut pública i en el compliment d’obligacions legals en l’àmbit laboral derivat d’aquestes situacions, així un recull un informe de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) …Read More

L’Agencia Española de Protección de Datos, preocupada per les mesures contra el Covid-19 que envaeixen la privacitat

L’Agencia Española de Protección de Datos (AEPD) ha expressat recentment la seva preocupació en relació a algunes de les mesures que està impulsant el govern en la lluita contra el Covid-19 i que poden envair la privacitat dels ciutadans. Decisions com prendre la temperatura a les persones als comerços, centres de treball i altres establiments se estan adoptant, segons l’AEPD, “sense el criteri previ de les autoritats sanitàries”. Per a l’AEPD …Read More

Imposen una sanció de 130.000€ a IBERDROLA per infringir la normativa de protecció de dades

En la resolució de l’expedient sancionador PS/00181/2019, publicada el 23 de març de 2020, l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha imposat a IBERDROLA CLIENTES SAU dues multes per un import total de 130.000€, per vulnerar la normativa sobre protecció de dades, resolució que IBERDDROLA pot recórrer. D’una banda se li imposa una sanció administrativa de 80.000€ per haver infringit l’article 6 del Reglament General de Protecció de Dades …Read More

El coronavirus i la seva afectació a la protecció de dades

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD), en el context de l’emergència de salut pública derivada de l’extensió de l’coronavirus, ha elaborat un document amb les preguntes freqüents que està rebent entorn a com la situació d’estat d’alerta pot afectar ciutadans, empreses i organitzacions subjectes al compliment de la nova legislació en matèria de protecció de dades personals relatives a la salut. Des de Dartem creiem que és un tema prou …Read More

Expliquem al Col·legi d’APIS com afecta al món immobiliari el RGPD

Aquest dimecres, dia 27 de novembre, de deu a dotze del matí, a la seu del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Girona (C/ Eiximenis, 18 entresòl – Girona) els dos socis de Dartem, Carles López i Miquel Abad, impartirem una xerrada sobre la nova normativa de propietat de dades i com aquesta afecta als agents immobiliaris. La conferència és gratuïta. Encara us hi podeu inscriure enviant un correu electrònic …Read More

La publicació de les qualificacions de les notes dels alumnes universitaris queda sotmesa al RGPD

Ens fem ressò en aquest article de la resposta del Gabinet Jurídic de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, a una consulta relacionada amb la publicació de les qualificacions dels alumnes en assignatures impartides en els estudis de Grau.  L’AEPD posa de manifest que la publicació de les qualificacions dels alumnes, en la mesura que conté dades personals relatives a persones físiques, queda sotmesa al disposat al RGPD.  Durant la …Read More

L’AEPD ha fet públic el llistat de tractament de dades on és obligatòria una avaluació d’impacte

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha publicat el llistat de tractament de dades personals on és obligatori realitzar una avaluació d’impacte. L’apartat 1 de l’article 35 del Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) estableix, amb caràcter general, l’obligació de que les organitzacions que tracten dades tenen l’obligació de realitzar una Avaluació d’Impacte relativa a la Protecció de Dades (AIPD) abans de posar-los en funcionament quan sigui probable …Read More

Parlem de RGPD: Transferències internacionals de dades

Miquel Abad, advocat de Dartem, especialistes en protecció de dades, explica en aquest darrer vídeo dels quinze que la companyia ha preparat per informar del RGPD, a quins països es pot fer una transferència internacional de dades. Tanmateix aprofita per fer un repàs dels temes que s’han tractat en aquestes 15 videocàpsul·les i posa l’accent que la voluntat de Dartem Girona ha estat ser, sobretot, molt didàctic en aquells aspectes …Read More