Go to Top

Compte amb els enviaments publicitaris

En una resolució del 28 de novembre de 2013 la AEPD va sancionar a una empresa amb 3.600 € de multa per una infracció de l’article 21.1 i 2 de la LSSI.

Concretament  la va sancionar per l’enviament de tres comunicacions comercials per correu electrònic al denunciant sense autorització prèvia i expressa, sense acreditar una relació comercial prèvia de serveis similars als oferts, i per no posar en aquestes comunicacions comercials un mitjà a disposició del destinatari per oposar-se a la recepció de més comunicacions comercials.

Podeu consultar la resolució en aquest enllaç.
enviament_email.

La gent no sembla donar massa importància a aquest tema, però les sancions per l’enviament d’aquest tipus de comunicacions comercials sense consentiment o per no posar en aquestes comunicacions comercials un mitjà a disposició del destinatari per oposar-se es continuen produint. Sense anar més lluny, l’AEPD en una resolució del passat 14 de gener ha sancionat a una entitat bancària amb 30.001 euros de multa per enviar 4 SMS publicitaris a una persona que era client de l’entitat però sense haver-li ofert un mitjà d’oposició al enviament d’aquest tipus de publicitat, incomplint el que disposa l’art. 21.2 LSSI.

En haver enviat més de tres comunicacions comercials en el termini d’un any al mateix destinatari la infracció passa a ser greu, sent la sanció mínima per les infraccions greus de 30.001 Euros, que és la que s’ha aplicat en aquest cas.

, ,